Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Οι αγρότες θα είναι παρόντες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
Με ευρύ κάλεσμα για συμμετοχή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την ημέρα έναρξης της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (10-18/9), η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων δίνει το σήμα για την έναρξη κινητοποιήσεων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής, η συμμετοχή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αποτελεί το σαφές μήνυμα που θέλουν να στείλουν στην κυβέρνηση. «Δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μ΄ εμάς» τονίζει η Επιτροπή.
Μέσω της ανακοίνωσής της, η Επιτροπή, με επικεφαλής τον αγροτοσυνδικαλιστή, Βαγγέλη Μπούτα, καλεί τους «μικρομεσαίους αγρότες να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στο συλλαλητήριο, μαζί με τους εκπροσώπους από όλες τις άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, τους συμμάχους στον κοινό αγώνα, κατά της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου».
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται η σπουδαιότητα της συμμαχίας των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα με «τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα».
Σημειώνεται: «Η επίτευξή της (σσ: της συμμαχίας), δίνει δύναμη και προοπτική στην πάλη μας. Αυτή η συμμαχία, η οποία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας προς όφελος του λαού της με την παραγωγή φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ενισχυθεί».
Επιπλέον, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων υπενθυμίζει την «ολομέτωπη επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ» και προσθέτει: «Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο και στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015 - 2020, μας σπρώχνουν μια ώρα αρχύτερα, στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.