Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» Απεργούν την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη


Με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη και συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Καρόλου Ντήλ στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδη») που εδώ και μήνες παλεύουν για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Στην απεργιακή συγκέντρωση θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι από όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.
Οι περίπου 1.400 εργαζόμενοι (πανελλαδικά) είναι απλήρωτοι από το Φλεβάρη και με απεργίες, κινητοποιήσεις και επίσχεση εργασίας παλεύουν κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας, που με παρελκυστικές τακτικές και παρουσιάζοντας κάθε τόσο χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής χωρίς αντίκρισμα, επιδιώκει να κερδίσει χρόνο για να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της και να τους πετάξει στο δρόμο απλήρωτους.
Αυτή την περίοδο, η εργοδοσία, προκειμένου να σπάσει την ενότητα των εργαζομένων και να τους αποθαρρύνει να μπουν στην επίσχεση εργασίας, άρχισε να πληρώνει κάποια χρήματα «έναντι» για τα χρωστούμενα του Φλεβάρη, σε όσους εξακολουθούν να εργάζονται. Κόντρα σε αυτή τη διασπαστική κίνηση, ολοένα και πιο μαζικά οι εργαζόμενοι μπαίνουν στην επίσχεση εργασίας.
Με απόφαση του Πανελλαδικού Σωματείου, καταγράφονται τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της πολύμηνης απληρωσιάς. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν προγραμματισμένες παρεμβάσεις σε ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, και Τράπεζες, μέσα από τις οποίες θα απαιτήσουν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των οικογενειών τους, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις καθημερινές υποχρεώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.