Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας για Ολοήμερα, Νηπιαγωγεία και Τμήματα Ένταξης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στην ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Οι εξελίξεις στα ζητήματα της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου είναι σημαντικές και συνεχείς, χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και οδηγούν χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία!
Όπως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πιστή στην ΕΕ, στον ΟΟΣΑ και στο 3ο της μνημόνιο μεθόδευσε και ψήφισε σε ένα Σαββατοκύριακο το νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και τη νέα φορολεηλασία, χτυπώντας ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τα προηγούμενα μνημόνια, με τον ίδιο τρόπο χτυπάει και την εκπαίδευση. Κάθε μέτρο της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης χτυπάει την ήδη τσακισμένη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της και καταδικάζει χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς στην ανεργία!
Είναι φανερό ότι και η νέα "μεταρρύθμιση" της βασικής αυτή τη φορά εκπαίδευσης δεν γίνεται για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας. Αφού έκοψε Ολοήμερα, Τμήματα Ένταξης, Νηπιαγωγεία, μετακίνησε εκπαιδευτικούς, συνέπτυξε τμήματα, ξεκίνησε την προετοιμασία για τη σχολική χρονιά 2016-17, εφαρμόζοντας τον "κόφτη" και στην εκπαίδευση.
Ο ψευδεπίγραφος τίτλος του νέου, ενιαίου - ολοήμερου σχολείου της συγκυβέρνησης και του κ. Φίλη μόνο νέος και ενιαίος δεν είναι, είναι συνέχεια του σχολείου της Διαμαντοπούλου και οδηγεί σε κλείσιμο Ολοήμερων, στην απόγνωση των γονιών και στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Παλεύουμε: Για Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Ενιαίο Δημόσιο υποχρεωτικό 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά.
Απαιτούμε:
  • Να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ η Υπουργική Απόφαση για τα Ολοήμερα.
  • Να εγγραφούν όλοι οι μαθητές που επιθυμούν στα Ολοήμερα Τμήματα
  • Εγγραφή όλων των νηπίων και προνηπίων στα Νηπιαγωγεία.
  • Να καταργηθεί η τροπολογία που κλείνει τα Νηπιαγωγεία και καταργεί τα Τμήματα Ένταξης.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικών. Καμία απόλυση αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.
  • Μέτρα στήριξης της λαϊκής οικογένειας και του δωρεάν χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.