Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

                                              Σε κοινό αγώνα εργάτες και μικρομεσαίοι αγρότες ενάντια στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια (VIDEO)



Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή της Βουλής «Κάρτα Μέλους», που μεταδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 7 Φλεβάρη 2016, αναφερόμενος στις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα.
Πρόσθεσε ότι αυτή η πολιτική της ΕΕ και ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και εάν δεν ανατραπεί αυτή η οικονομία της αγοράς όπου κυριαρχεί το κέρδος των μονοπωλίων, οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν θα έχουν περιθώριο να παράγουν, να βγάλουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα και η εργατική λαϊκή οικογένεια να απολαμβάνει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.
Ο Κ. Παπαδάκης υπογράμμισε ότι εργάτες και μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους σε συμμαχία απέναντι στον κοινό τους αντίπαλο, που είναι τα μονοπώλια.
Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι χρειάζεται άλλη -ανώτερου τύπου- οργάνωση της κοινωνίας, της εξουσίας και της παραγωγής, με κοινωνικοποιημένη οικονομία και σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να λειτουργήσει ο αγροτικός συνεταιρισμός προς όφελος των αγροτών, αλλά και των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.