Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Θεσσαλονικη: Από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές στο 12ο Δημοτικό Σχολείο!


Την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση με τη σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύει το περιστατικό που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στο 12ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης όπου κατά τη διάρκεια του μαθήματος έφυγε από τη θέση του και έπεσε μέσα στην τάξη ολόκληρο μεγάλο πλαίσιο παραθύρων αλουμινίου!
Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί παιδιών, αφού η τάξη ήταν συγκεντρωμένη στο βάθος της αίθουσας, το μόνο σκιερό μέρος.
Το 12ο Δημ. Σχολείο Θεσσαλονίκης -με πάνω από 100 μαθητές- εδώ και πολλά χρόνια στεγάζεται και λειτουργεί προσωρινά(!) στις λυόμενες αίθουσες - παράγκες που βρίσκονται μπροστά ακριβώς από το υπερσύγχρονο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Δίπλα ακριβώς και πάλι σε λυόμενες αίθουσες στεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.
Tο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, με σχετική ανακοίνωσή του απαιτεί από το αρμόδιο υπουργείο και τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να δώσουν άμεσα λύση για την ομαλή λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη να εξασφαλίσουν τη λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε κατάλληλο και ασφαλές διδακτήριο.
Όπως σημειώνει σχετικά το ΠΑΜΕ:
«Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης -μετά και το τελευταίο επικίνδυνο περιστατικό- διέταξε εσπευσμένα τη διακοπή λειτουργίας του κτηρίου του 12ου Δημ. Σχολείου και από Δευτέρα 25/5 τα μαθήματα του Σχολείου βρίσκονται στον αέρα.
Οι ευθύνες του κράτους και του Δήμου Θεσσαλονίκης για την απαράδεκτη κατάσταση του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και γενικότερα της σχολικής στέγης της Θεσσαλονίκης είναι τεράστιες αφού εδώ και χρόνια απουσιάζει εντελώς ακόμα και ένα στοιχειώδες πρόγραμμα αντιμετώπισης των τραγικών ελλείψεων σχολικών αιθουσών και ανέγερσης σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων.
Η επί χρόνια κρατική υποχρηματοδότηση ακόμα και των επειγουσών σχολικών αναγκών δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Οι ανάγκες των παιδιών μας για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια δεν μπορούν να περιμένουν!
Οι γονείς με τους συλλόγους τους, οι εκπαιδευτικοί με τα σωματεία τους, το λαϊκό κίνημα με τις οργανώσεις του να απαιτήσουν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του 12ου Δημ. Σχολείου και να διεκδικήσουν την οριστική επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης της Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.